Chec cu marmelada

Chec cu marmelada Cînd ai un print care vrea și el ceva dulce mai mama, ce faci , te apuci de treabă ,că el nu tine dieta sa știi, așa că da i bice și fă i chec baiatului Ingrediente: 1/2 kg marmeladă 2 linguri lapte sau apă 2 linguri ulei 220 gr făină 2 linguriţe rase bicarbonat 2 linguri rom vanilie 150 gr nuci 2 linguri fructe din dulceaţă (facultativ) ulei pentru uns forma Mod de preparare: Se freacă marmelada cu două linguri de lapte (sau de apă) până se face ca o cremă. Se adaugă uleiul, făina, bicarbonatul, vanilia şi rom după gust. Când pasta este bine amestecată, se adaugă 150 gr nuci tăiate în lung, precum şi 1-2 Iinguri de fructe zaharisite (sau din dulceaţă) tăiate mărunt şi puse mai întâi la macerat cu puţin rom. Se unge o formă rotundă cu unt sau cu ulei, se presară făina şi se toarnă compoziţia. Se coace la foc potrivit (mai mult moale) circa o oră. Se încearcă cu un pai (dacă s-a copt nu se lipeşte miezul). Şi către sfârşit, dacă este necesar, se acoperă cu o hârtie. Când este coaptă se răstoarnă şi după ce s-a răcit complet, de preferinţă a doua zi, se taie felii. Pofta buna Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept!!!

Comentarii

Postări populare