marți, 7 august 2018

Suc de rosii

Sucul de rosii este adevarat medicament pentru organism. Printre altele, este un detoxifiant și protejează ficatul si stimuleaza acvititatea sa, 
Este perioada in care rosiile sunt foarte coapte, pline de nutrienti, iar sucul rezultat este cu adevarat delicios. 
Ingrediente
10 kg rosii bine coapte
1-2 ardei gras
frunze de la o telina
busuioc (optional)
sare
piper
Mod de preparare
Spala bine roșii , scoate le cotorul și taie le cubulețe.
Da rosiile prin masina speciala pentru suc de rosii. Adauga sucul obtinut intr-o oala incapatoare.
Spala ardeii si taie-i in jumatate. Indeparteaza cotorul si semintele si adauga-i peste sucul de rosii. 
Spala si frunzele de telina si crengutele de busuioc si adauga-le si pe acestea peste suc. 
Lasa totul sa fiarba la foc mediu timp de 60 de minute. Cand este aproape gata asezoneaza dupa gust cu sare si piper proaspat macinat.
 Scoate frunzele de telina, ardeiul si busuiocul din suc si toarna-l imediat ce l-ai luat de pe foc in sticle sterilizate. 
 Capseaza sticlele si inveleste-le bine in mai multe paturi. Tine-le asa minim 24 de ore sau pana cand ajung la temperatura camerei.
Depozitati sucul in camara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu