marți, 10 iulie 2018

Turte moldovenești

Dor de bunica dor de casa
Uite așa m am apucat sa fac aceste turte moldovenești
Ingrediente
1si 1/2  kg faina de grau
3 vanilii
1 linguriță de sare
3 pliculețe de drojdie uscata
300-350 ml apa călduță
3 linguri ulei
Mod de preparare
Punem apa la incalzit un pic sa fie asa ca apa de vara ,intr-un vas punem drojdia uscata si un pic de sare ,peste drojdie adaugam apa sa inmuiem drojdia si apoi vom framanta un aluat potrivit ( nici moale nici tare ) , îl ungem cu ulei , dupa care il lasam la crescut cam o ora. Rupem cu mana din aluat și facem turtele, le întindem puțin cu sucitoarea.
Punem ulei in tigaie si lasam sa se infierbante bine apoi punem o turta la prajit pe o parte si pe alta. Așa facem Oana terminam toate turtele.
Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu