miercuri, 11 iulie 2018

Supa de fasole

Supa de fasole
Este un pic diferita de cea clasica dar este la fel de buna
Ingrediente
200 gr fasole uscată 
1 ceapă 
3-4 morcovi 
1 păstârnac 
1 ţelină 3 linguri ulei
1 ardei gras 
200 gr roşii decojite în suc de roşii 
sare 
Apa
2 dovlecei
Mod de preparare
Fasolea se curăţă, se spală şi se lasă la înmuiat în apă rece, 2-3 ore sau de pe o zi pe alta. Se limpezeşte şi se pune la fiert în apă rece. Se lasă să dea câteva clocote şi se schimbă apa. Se adaugă morcovii, păstârnacul, ţelina, dovleceii şi ceapa, toate legumele fiind curăţate, spălate şi tăiate mărunt. Se fierbe  vasul acoperit, la foc potrivit, 2-2 ½ ore.
Se adaugă uleiul, ardeiul gras tăiat cubuleţe şi roşiile mărunţite cu sucul de roşii. Se mai lasă pe foc 10 minute şi se potriveşte la gust cu sare.
Pofta buna , zi frumoasa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu