duminică, 8 iulie 2018

Copanele cu cartofi și salata

Buna dimineața cînd vrei să ți faci de cap în bucătărie, iată ce v am pregătit eu
Copanele cu cartofi și salata
Ingrediente
8 copane 
4 ouă 
300 gr fulgi de porumb 
2 linguri boia iute 
1 lingura boia dulce 
2 linguri muştar 
piper roşu
 ulei pentru prăjit 
sare
Zeama de lămâie
Pentru garnitura
3-4 cartofi
1 salată verde 
3-4 fire ceapă 
100 gr măsline întregi sau feliate 
3-4 roşii 
2-3 lingurite ulei de măsline 
2 lingurite oţet balsamic
Mod de preparare.
Curățăm spălăm și tăiem cartofii , pe care ii punem in apa cu sare și îi lăsăm până vine ora sa ii prajim
Se spală copanele într-un jet de apă rece, se curăţă de pieliţe şi se pun să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. Ca să se pătrundă bine în timp ce se prăjesc, se înţeapă pe toată suprafaţa.
Condimentele se pun într-un bol, se amestecă bine, apoi se unge carnea pe toată suprafaţa şi se pune la rece.
Între timp, se macină fulgii de porumb, se bat ouăle cu sare, se condimentează cu muştar , zeama de lamaie şi se scot copanele de la rece.
Se trec prin fulgii de porumb măcinaţi, ou şi iar fulgi şi se pun să se prăjească în uleiul încins. După ce s-au rumenit, se scot şi se servesc cu salata pregătită din roşiile tăiate felii, salata verde, ceapă şi măsline, condimentate cu sare, oţet balsamic şi ulei de măsline.
Prajim și cartofii și îi servim alaturi de copanele și salata
Pofta  buna vă doresc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu