luni, 11 iunie 2018

Plăcintă cu branza cascaval si praz

Plăcintă cu brânză ,cașcaval și praz
O plăcintă care se poate servi  atât rece cat și caldă. Este o rețetă veche , bunica ne o făcea mereu. Ieri am căutat în caietul de rețete și am dat peste aceasta rețetă , am facut o repede. Mirosea în toată casa. Dar sa lăsăm vorba și să ne apucăm de treabă, pentru că am facut și brânză de casa , a ieșit mai buna
Ingrediente
Pentru aluat
500 gr făină 
250 gr margarină 
200 ml lapte 
1 pachet praf de copt 
sare
Pentru umplutură
3-4 fire de praz 
1 cana lapte 
250 gr brânză proaspătă 
250 gr telemea 
3 ouă 
piper 
şofran
Ulei
10 gr cascaval ras
Mod de preparare
Se cerne făina cu praful de copt, apoi se adaugă laptele, un praf de sare şi margarina tăiată cubuleţe. Se frământă rapid un aluat, se acoperă cu folie transparentă şi se păstrează la rece o oră.
Între timp, prazul se curăţă, se taie rondele şi se fierbe în lapte. Se adaugă câteva picături de ulei şi se lasă la foc mic, 15 minute. Când se răceşte se amestecă cu brânza proaspătă, telemea rasă, ouăle bătute, cașcaval ras şi condimente după gust.
Se împarte aluatul in doua părți egale. Punem o parte de aluat in tava unsa , apoi punem umplutura și deasupra aluat. Se presară umplutura şi se rulează. Preîncălzim cuptorul la 180 de grade
Se coace în cuptorul încins, la foc iute, 35-40 minute. După 15 minute focul se reduce la mijlociu.
Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu