duminică, 10 iunie 2018

plachie salbatica cu bakaliaro


 


 
Peştele este unul dintre ingredientele care nouă ne plac foarte mult. Nu ratăm nicio ocazie şi nicio reţetă specială pe care să o preparăm.
Ingrediente
1 crap de 1 kg sau bakaliaro
100 ml ulei
2-3 cepe
100 ml suc de roșii
2 foi dafin
sare
3-4 căței usturoi
cimbru
1 lămâie
50 ml apă
1 pahar vin alb
1 kg spanac
300 gr verdeață sălbatică
Mod de preparare Spălăm spanac și verdeață sălbatică.
Le punem in apa clocotita și lăsăm 2 minute
Cureți peștele, îl speli bine și îl tai rondele sau fileuri.( Daca faceți cu bakaliaro care este sărat Îl puneți în apă 2-3 zile) Îl dai cu sare, apoi îl prăjești pe ambele părți în jumătate din cantitatea de ulei. Scoți bucățile rumenite pe șervete absorbante.
Călești în uleiul rămas cepele, apoi adaugi vinul, foile de dafin și boabe de piper după gust. Lași pe foc până se înmoaie legumele, după care adaugi sucul de roșii și apa, potrivești gustul și mai amesteci 2-3 minute.
Pui peștele în tava unsă cu ulei, apoi torni sosul cu legume. Adaugi spanac și verdeață sălbatică cățeii de usturoi, cimbrul și dai la cuptor până mai scade sosul și peștele este pătruns. Aproape 35-40 de minute
Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu