miercuri, 6 iunie 2018

Pizza cu ciuperci și măsline

Pizza cu ciuperci și masline
Ingrediente
400 gr făină 
1 cub drojdie de bere 
1 lingurita rasă de zahăr 
50 gr unt sau 2 linguri ulei 
200 ml apă
300 gr ciuperci 
1 lingura ulei 
 2-3 fire usturoi verde 
100 ml suc de roşii 
100 gr măsline verzi 
200 gr caşcaval ras 
sare 
piper 
cimbru
Oregano
50 ml de vin
Mod de preparare
Drojdia de bere şi zahărul se dizolvă în apa călduţă, apoi se toarnă în făina cernută şi se frământă cu untul tăiat cubuleţe şi un praf de sare. Se lasă aluatul într-un loc cald, la dospit, 15-20 minute.
Între timp, se pregăteşte compoziţia pentru umplutură. Se toacă usturoiul şi se căleşte într-o tigaie încinsă cu ulei. Se adaugă ciupercile tăiate felii , suc de roșii şi se stinge cu vin. Se lasă să fiarbă înăbuşit 10-15 minute, apoi se adaugă sucul de roşii şi se înăbuşă până scade sosul din tigaie. Aluatul crescut se întinde într-o foaie groasă de 4-5 mm şi se pune într-o tavă rotundă unsă cu ulei. Se presară apoi compoziţia de ciuperci, măslinele şi caşcavalul ras. Se coace în cuptorul foarte bine încins, 25-30 minute. După 15 minute focul se reduce la potrivit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu