luni, 25 iunie 2018

Paste cu sos si chifteluțe de dovlecei

Paste cu chifteluțe cu cașcaval și dovlecei
Pentru ca gasim la ora actuala, dovlecei din abundenta, la piata sau in grădină, am mai pregatit o reteta delicioasa cu ei.
Sunt delicioase chiftelutele astea, credeti-ma, si usor de preparat.
Pot fi servite ca aperitiv sau ca mancare principala alaturi de un sos și paste
Ingrediente
Pentru chifteluțe
2 dovlecei
300 gr cașcaval
usturoi - dupa gust
marar verde
100-150 gr faina
sare
piper
Oregano
1 ou
ulei pentru prajit
Pentru sos
2 cepe
4 linguri pasta tomate
Sare
Piper
Oregano
2 căței usturoi
Ulei
2 căni apa
1 pachet paste
2 linguri unt
Mod de preparare
Chifteluțe
Spălăm bine dovleceii apoi il dam pe razatoarea fina si il punem sa se scurga pe o strecuratoare.
Cascavalul il radem fin, iar ouale le batem bine cu mararul verde tocat.
Punem dovlecii in bol, apoi adaugam cașcaval , oualele cu marar , sare , piper oregano
Adaugam faina si amestecam sa se omogenizeze
Eu le-am prajit in uleiul incins ( in friteuza) , le-am prajit pe ambele parti pina s-au rumenit bine.
Sos
Tăiem ceapa mărunt , punem ulei sa se încingă apoi adaugam ceapa ,pasta de tomate,  sare , puper,oregano și apa lăsăm să fiarbă 10 minute după care punem usturoi tocat marunt și lăsăm să fiarbă bine, adaugăm chifteluțe și lăsăm 2 minute.
Punem apa cu sare să fiarbă și apoi adăugăm pastele care le fierbem conform instrucțiunilor de pe pachet .
După ce sunt fierte pastele le punem in strecurătoare mare și le trecem sub jet de apa rece, apoi punem puțin unt in cratiță și lăsăm sa se încingă și adaugăm pastele amestecam ,apoi punem pastele pe o farfurie și deasupra sos cu chifteluțe.
Pofta mare sa aveti !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu