marți, 19 iunie 2018

Înghețată de cacao

Buna ziua oameni buni
La voi este cald??? Va place înghețată
Iată cum fac eu
Înghețată cu cacao
Ingrediente
3 linguri cacao
100 gr zahăr
230 ml lapte gras
230 ml frișcă lichidă
1 vanilie
2 linguri rom
100 fulgi de ciocolata
Biscuiți pentru decor
Mod  de preparare
Intr-o oala amesteca frisca lichida, laptele gras si menta. Pune-le pe foc si da totul intr-un clocot. Stinge flacara si lasa amestecul sa se raceasca. Strecoara, apoi, printr-o sita deasa si amesteca cu vanilia, rom și  zaharul.
Pune totul la frigider sa se raceasca bine. Dupa o ora poti sa pui amestecul la inghetat in tavi pentru inghetata. Cand e aproape tare poti sa amesteci si fulgii de ciocolata. Tine la congelator pana cand se intareste complet.
Apoi cu lingura speciala pentru înghețată punem in cupe, punem biscuiți și servim
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu