luni, 18 iunie 2018

cotlete de porc cu cartofi la cuptor




Cotlete de porc cu cartofi la cuptor
Ingrediente
5 cotlete de porc cu os 
400 g cartofi mici
4 căţei usturoi
 sare
piper
oregano cimbru
20 ml vin rose
1 crenguta rozmarin
2 linguri unt
Mod de preparare
Cotletele de porc se spală şi se condimentează cu cimbru, oregano, sare şi piper, după gust. Se stropesc cu ulei şi cu vin şi se bagă în cuptor, la foc mic, ca să se frăgezească.
Se curăţă usturoiul, se taie feliuţe şi se presară pe cotlete. Se stropesc cu sosul din tavă şi, dacă mai este nevoie, se mai adaugă vin rose. Cât timp se află friptura la cuptor, se pregătesc cartofii.
Cartofii se curăţă, se spală şi se lasă în apă rece. Se scot cartofii din apă, se şterg bine cu un prosop de bucătărie şi se aranjează în tava cu cotletele de porc, se mai adaugă un cubuleţ de unt . Preîncălzim cuptorul la 180 de grade
Punem tava in cuptor și coacem pentru 90 de minute
Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu