duminică, 10 iunie 2018

Amandine

Buna ziua  dragii mei prieteni. O reteta romaneasca cu care am crescut, multi dintre noi cei trecuti de 35 de ani. Este un pic modificata dar a iesit super buna si o scriu pentru cei care vor sa o incerce.
Amandine cu crema de ness
Ingrediente
Blat
6 oua
200 gr. zahar
50 ml. apa
50 ml. ulei floarea soarelui
20 gr. Cacao
200 gr. faina
3 vanilii
1 praf de copt
Crema
15 linguri ness
1 plic de capuccino
100 gr. zahar
2 linguri rom
16 -18 linguri de lapte
Sirop
400 ml. apa
150 gr. zahar
2 plicuri capuccino rom
Rom
250 ml. Smantana lichida
8 linguri zahar.
Glazura
2 ciocolate cu lapte
3 linguri lapte
1 lingura unt
Mod de preparare
Blat
Separam albusurile de galbenus. Batem albusurile spuma, adaugam zaharul si amestecam pana se- ntareste. Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei de floarea soarelui. Se amesteca cu o lingura de jos in sus. Treptat se adauga faina amestecata cu praf copt si cacao. Adaugam vanilia. Ungem o tava cu margarina , tapetam cu faina si hartie de copt si adaugam compozitie facuta. Coacem la 175° pentru 35-40 minute.
Crema
Amestecam bine toate ingredientele.
Sirop
Fierbem bine ingredientele mai putin rom.
După ce siropul este bine legat adaugăm rom.
Glazura
Punem ciocolata, laptele și unt in bol pe baie de aburi, amestecam mereu.
Mod de ansamblare
Taiem blatul pe jumatate. Insiropam. Adaugam crema de ness adaugam blat insiropam.
Apoi punem glazura
Pofta buna
Este foarte buna si a primit nota 100.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu