marți, 29 mai 2018

tort egiptean








Tortul egiptean a devenit tortul meu preferat, trebuie să recunosc! Are câte puțin din fiecare: blat subțire, aromat și crocant, cremă galbenă și mătăsoasă, frișcă plină de surprize crocante. Este exact cât trebuie de dulce, așa că poți mânca fără probleme mai mult de o felie. Nu se face greu, nu te speria că e rețeta lungă. E doar extrem de detaliata.
Ingrediente
Pentru 2 blaturi subtiri
6 albușuri
6 linguri de zahăr
6  linguri de făină
150 gr alune de pădure/nuci măcinate
Pentru crema
10 gălbenușuri
10 linguri de zahăr
3 linguri rase de făină/amidon de porumb
20 gr zahăr vanilinat
340 ml lapte
170 gr unt
1 fiolă esență de vanilie
 130 gr alune de pădure/nucă tocate
Pentru decor
300 gr smântână
2 linguri zahar pudra
Fulgi de migdale
Căpșuni
Sirop
200 ml apa fierbinte
3 linguri miere
2 linguri coniac
Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul la 170 de grade Celsius.
Batem albușurile bine, adaugă încet zahărul și bate pentru omogenizare. Încorporează treptat făina și alunele/nucile măcinate. Întinde pe o tavă rotundă cu diametru de 20 de cm și dă la cuptor pentru 25 de minute.
Repetă pentru fiecare blat din cele 2 
Crema
Într-o cratiță medie, pe foc mic, amestecă încontinuu gălbenușurile, zahărul, făina/amidonul, zahărul vanilat și laptele până când obții o cremă omogenă și tare. Lasă crema la răcit. Bate untul bine și adaugă-l treptat, amestecând continuu, cremei răcite.
După ce crema s a răcit punem alunele de pădure tocate și amestecam usor.
Sirop
Punem apa fierbinte in boom, adăugăm mierea și coniac și amestecam bine
Decor
Batem smântână cu zahar pudra
Montarea tortului se face simplu
1 blat, sirop de miere, crema și apoi blat sirop, frișcă , fulgi de migdale și capsuni
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu