miercuri, 2 mai 2018

Terci de ovaz cu lapte

Terci de ovăz este un preparat care se gătește rapid și simplu, având în compoziția sa fier, fibre, vitamina B și zinc. Este aportul perfect de nutrienți pentru mâncarea de dimineață a celor mici. Este bun și pentru mămicile care sunt la dieta. Aici am adăugat fresh de portocale și nesscafe, micul dejun este pentru mine
Ingrediente
160 Gr  de fulgi de ovăz
600 lapte de  soia cu cu cacao
sare de mare
200 ml apa fierbinte
2 lingurițe zahar
1 linguriță ness
4-5 portocale
Mod de preparare
Fulgii de ovăz se pun împreună cu laptele sau apa într-o tigaie mare, la foc mediu.
Se adaugă un praf de sare și se amestecă cu ajutorul unei linguri de lemn.
Când se ajunge la punctul de fierbere, se dă focul mai încet și se învârte constant compoziția timp de 5-6 minute, pentru a omogeniza preparatul. Dacă vă doriți un terci de ovăz cu o consistență mai lichidă, mai adăugați lapte sau apă, după preferințe.
Stoarcem portocale și sucul in punem in pahar.
Punem zaharul și ness in cana apoi adăugăm apa fierbinte.
Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu