sâmbătă, 5 mai 2018

Serbet de vanilie

Vă aduceți aminte de șerbetul din copilărie????
Ingrediente
1 kg zahăr
1/2 pahar apă,
vanilie
80 gr sirop glucoza
Frunze de menta
Mod de preparare
Zahărul cu vanilia şi cu apa se pun la fiert, la început la foc domol, şi după ce zahărul s-a topit, la foc iute. Apoi adăugăm sirop de glucoza
Cînd începe să se lege, se spală marginea vasului cu un şervet ud şi se pune vasul la apă rece, schimbîndu-se apa des.
Cînd s-a mai răcit, se pune direct pe gheaţă şi se freacă zahărul cu un făcăleţ sau cu o lingură de lemn pînă ce zahărul s-a albit (făcut mat).
Ca să fim siguri că zahărul este fiert, se ia puţin cu o linguriţă şi se bagă în apă rece.
Dacă şerbetul nu se dizolvă, atunci este gata. Să nu se fiarbă prea mult şi cînd zahărul este fierbinte să nu se mişte vasul.
Este indicat să se pună sirop de glucoză, să nu zaharisească. Borcanul cu şerbet, pînă ce se răceşte, se înveleşte cu şervet ud, apoi se leagă cu celofan.
Apoi se pune pe farfurie , se decorează cu frunze de menta  si se serveste
Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu