luni, 28 mai 2018

Pulpe de pui gratar

Un grătar generos, crocant, extrem de aromat
Ingrediente:
4 pulpe de pui slabe, cu piele, spălate
o legătură coriandru proaspăt
2 fire lemon grass
coaja şi zeama de la 2 lime
1 ardei iute verde, fără seminţe
2 linguri ulei
o bucăţică de ghimbir, ras (cam o lingură)
3 căţei de usturoi
Mod de preparare:
Pulpele de pui se crestează, din loc în loc, folosind un cuţit ascuţit. Frunzele de coriandru se rup şi se pun într-un castronel.
Tijele se pun în blender. Se adaugă lemon grass, coaja şi zeama de lime, ardeiul iute, ulei, ghimbir ras şi usturoiul. Se amestecă bine.
Pulpele se aşază într-o tavă adâncă (se poate folosi şi o tigaie fără coadă sau cu coadă de metal, nu de plastic) şi se stropesc din abundenţă cu sos. Se lasă câteva minute la marinat, până se pregăteşte grătarul.
Tava se aşază pe grătarul încins (de lemne). Pulpele se gătesc pe ambele părţi, până capătă o culoare aurie. Când sunt aproape gata, se scot din tigaie şi se pun pe grătar. Se frig pe ambele părţi, până capătă o crustă arămie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu