Mini eclere

Mini eclere
În copilărie eclerele erau preferate de toată lumea, de multe ori era coada la patibarul din colt străzii , unde găseam eclere, gogoși împletite și corabioare. Erau așa de bune .........
Anii au trecut , dar și așa am învățat rețetă și o fac eu acasa.
Ingrediente
50 gr de unt
150 ml apă
70 gr de făină
2 ouă
100 ml frișcă lichidă
2 linguri de Baileys
un praf de sare
2 linguri cacao
1 ciocolata cu lapte
Pentru glazură:
200 gr zahăr pudră
3 linguri de cacao
un pliculeț de espresso
3 linguri de apa
Mod de preparare
Se încălzește cuptorul la 200 de grade și se tapetează o tavă cu hârtie de copt.
Într-o cratiță se amestecă untul și 150 ml de apă și se aduc la punctul de fierbere. Se adaugă făina și praful de sare. Se amestecă cu o lingură de lemn până ce compoziția se desprinde de marginile cratiței. Se ia de pe aragaz și se lasă la răcit câteva minute.
După ce compoziția s-a răcorit puțin, se amestecă ouăle unul câte unul, până ce aluatul este fin. Se  formează în tavă eclere de 5 cm lungime si 2 cm lațime și se coc timp de  10-12 minute, sau până ce devin aurii. Se lasă apoi la răcit.
Pentru cremă
Topim ciocolata pe baia de aburi, se bate frișca lichidă și se amestecă cu 2 linguri de Baileys.  Apoi adăugă cacao și ciocolata topita.Se taie fiecare ecler pe jumătate și se umple cu cremă.
Pentru glazură,
Se amesteca zaharul pudra, cu cacao , pliculețul expresia și apă , până se omogenizează bine. Rezultă o glazura  fina care se întinde peste eclere cu ajutorul unei linguri.
Spor la treabă
Poftă bună!

Comentarii

Postări populare