miercuri, 9 mai 2018

Miel avgolemono cu salata


Pentru ca Grecia este a doua tara a mea am tot invatat rețete, iar aceasta este una dintre ele pe care o fac foarte des dar spre surprinderea mea nu era scrisa pe blog de accea uite reteta.
Ingrediente
2 kg  carne de miel  
4 salate
1 legatura ceapa verde 
1 legatura marar 
1 paharulei de măsline 
Sare
Apa
Pentru avgolemono ( oua cu lămâie)
3 ouă (la temperatura camerei) 
1 lămâie 
1 lingura de făină
Mod de preparare
Am spalat carnea de miel și am tăiată bucăți.
Am curățat ceapa verde și am tăiat o mărunt.
Într-o cratiță adâncă am pus ulei si ceapa tocata marunt. Se adaugă carnea și se amestecă până se rumeneste. Începem apoi se adaugă salată verde, mărar tăiat în bucăți și se amestecă până când amestecă toate ingredientele împreună și pentru a salva lichidul. Adaugati sare și apă (nu foarte multa deoarece salata lasă și ea apa) Lăsați-l să fiarbă aproximativ o oră și jumătate. 
Avgolemono: 
Punem faina și ouăle în blender și le amestecam bine,apoi adaugam sucul de lamaie. În cele din urmă, adăugați zeama calda din cratița și amestecam bine. Turnați avgolemono (ou cu lămâie) în cratiță. Se amestecă ușor pentru a lega și mâncarea noastră este gata! 
Mult noroc!
Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu