marți, 24 aprilie 2018

Vlita fiarta salata

În acest loc binecuvântat, se mănâncă și verdeața sălbatică.
Cele mai frecvente dintre acestea sunt hreanul sălbatic, vlita și alte
Este foarte ușor să le găsiți, atâta timp cât le cunoaștem.
Ingrediente
Vlita ( Horta )
ulei de măsline
1 - 2 lămâi
2 lingurițe de oțet
Apa
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
Mod de preparare
Curățăm vlita  foarte bine, îndepărtând frunzele uscate și tăbăcite, tulpinile grosiere și gunoiul pe care îl conțin.
Aruncăm orice iarbă pe care nu o știm, pentru că nu poate fi comestibilă.
Puneți-le într-un castron mare de apă curată și clătiți-le.
Apoi transferați-l într-un al doilea bazin curat, goliți primul și umpleți-l din nou cu apa
Continuați să le spălați, plasându-le din bazin în bazin, umplând de fiecare dată cu apă proaspătă.
Va dura 5 până la 6 spălări până când apa rămâne curată.
În cea de-a treia apă, puneți oțetul (îndepărtează, de asemenea, grăsimea și dezinfectantul).
Când sunt curățate, lăsați-le să se scurgă deoparte.
Umpleți o oală mare și adâncă cu apă chiar deasupra taliei și lăsați-o să fiarbă.
Odată fiarta, adăugați sare, bicarbonat de sodiu (păstrează culoarea și se înmoaie), verde și apăsați ușor cu o furculiță.
Acoperim oala cu capacul și lăsați să fiarbă la  foc mare pentru 25- 30 minute
Amestecând in timpul fierberii
Se toarnă într - o strecurătoare și se lasă să  scurga bine.
Serviti pe un platou ,  se adaugă sare, se toarnă suc de lămâie și ulei de măsline și se amestecă bine.
Noi păstrăm zeama in care a fiert vlita și o bem cu zeama de lămâie
Face bine organismului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu