marți, 3 aprilie 2018

Orez cu pui in tigaie






 
O mâncare ușor de facut dar foarte gustoasa
Orez cu pui
Ingrediente
100 gr orez
1 cutie roșie cu ceapa
2-3 linguri ulei
400 gr piept de pui
1 ardei gras
sare piper verdeaţă
Apa
Mod de preparare
Punem ulei in tigaiesi pune sa se incinga
Se adaugă carnea tăiată cubuleţe şi se căleşte în continuare. Adaugăm ceapa cu roșii și ardei. Se stinge apoi cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, 10 minute.
Orezul curăţat şi spălat se adaugă în tigaia cu carne. Se mai pune puţin ulei şi se amestecă uşor, până ce se acoperă tot orezul de un strat fin de ulei, timp de 1-2 minute. Se stinge apoi cu apa şi se lasă să clotească la foc mic, 10 minute se potriveşte la gust cu sare şi piper şi se mai lasă pe foc doar câteva clocote. Se acoperă mai întâi cu un capac, apoi cu un şervet gros şi se lasă jumătate de oră, până ce orezul absoarbe toată apa
Se servește cu gogoșari in otet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu