joi, 5 aprilie 2018

Cozonac cu lapte condensat

 

Pentru că am primit mai multe cutii de lapte condensat am zis sa fac și cozonac cu lapte condensat că tot nu l am incercat până acum.
Ingrediente
Păstrăm cutia de lapte condensat după ce am golit o , pentru măsurarea celorlalte ingrediente
1 lapte condensat
2,5 cutii zahăr
2 vanilie
6 ouă
2 cutii de ulei de floarea soarelui
2 lingurițe machlepi
1 linguriță mastiha Chios
1 portocaka  (suc și coaja)
4 pliculețe drojdie uscata
1 praf de copt
 2 kg faina pentru cozonac
2 cutii de apă fierbinte
Mod de preparare
Într-un vas se încălzește laptele condensat cu zahăr până se topeste zahărul. Reduceți temperatura și adăugați ouă batute, vanilie și ulei de floarea soarelui
 Într-un castron mare se topește drojdia cu cele 2 cutii de apă (călduță nu fierbinte) și după topire se adaugă compoziția de lapte condensat
 Puneți restul ingredientelor și adăugați încet făina. Se frământă și se lasă acoperit într-un loc cald timp de cel puțin 2 ore pentru a creste
Apoi rupem cu mana bucăți și le facem sul ca sa le împletim, 3 suluri
Puneți cozonac in tava ungeti cu ouși coaceți într-un cuptor preîncălzit  la 170 grade pentru aproximativ 20-25 de minute.
Paste fericit tuturor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu