duminică, 15 aprilie 2018

Cozonac cu lapte condensat si nuttela

Pentru că am primit mai multe cutii de lapte condensat am zis sa fac și cozonac cu lapte condensat și nuttela pentru că nu mai aveam nici un dulce
Ingrediente
Păstrăm cutia de lapte condensat după ce am golit o , pentru măsurarea celorlalte ingrediente
1 lapte condensat (350 ml)
2,5 cutii zahăr 
2 vanilie 
6 ouă 
2 cutii de ulei de floarea soarelui
2 lingurițe machlepi 
1 linguriță mastiha Chios
1 portocaka  (suc și coaja)
4 pliculețe drojdie uscata
1 praf de copt
 2 kg faina pentru cozonac
2 cutii de apă fierbinte
300 Gr nuttela
Mod de preparare
Într-un vas se încălzește laptele condensat cu zahăr până se topeste zahărul. Reduceți temperatura și adăugați ouă batute, vanilie și ulei de floarea soarelui
 Într-un castron mare se topește drojdia cu cele 2 cutii de apă (călduță nu fierbinte) și după topire se adaugă compoziția de lapte condensat
 Puneți restul ingredientelor și adăugați încet făina. Se frământă și se lasă acoperit într-un loc cald timp de cel puțin 2 ore pentru a creste
Apoi rupem cu mana bucăți,le întindem un dreptunghi punem nuttela și le rulam ca sul  sa le împletim, 3 suluri
Puneți cozonac in tava ungeti cu ou și coaceți într-un cuptor preîncălzit  la 170 grade pentru aproximativ 20-25 de minute.
Pofta buna

2 comentarii:

  1. ce sunt :2 cutii de zahar? Te referi la linguri?


    RăspundețiȘtergere
  2. Nu
    am scris ca se pastreaza cutia de la lapte condesat pentru masura adic 600gr zahar

    RăspundețiȘtergere