luni, 26 martie 2018

Tort cu frisca

Pentru Sărbători și nu numai este un tort care se face ușor , este gustos și îl adoră toată lumea
Ingrediente
Blat:
6 oua
5 linguri de apa
10 linguri de zahar
10 linguri de faina
Coajă rasa de lămâie
Vanilie
Crema mascarpone
500 gr mascarpone
150 ml frisca
2 plicuri zahar vanilat
Coaja rasa de la o lamaie
3 lingurite zeama de lamaie
3 linguri de zahar
½ plic de gelatina
Crema cu fructe de padure:
300 gr fructe de padure (mure, zmeura, fragute, afine)
4 linguri zahar
2 lingurite zeama de lamaie
1 ½ plic de gelatina; 250 ml frisca
Mod de preparare
Blat: Se bate albusul spuma cu zaharul, dupa care se adauga apa, galbenusurile , vanilia ,coajă de lămâie si faina. Amestecam bine.
Ungem o tava cu unt și punem compoziția.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade și coacem 30-35 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.
Crema mascarpone: Se mixeaza intr-un bol mascarpone cu zaharul si zaharul vanilat. Jumatate din plicul de gelatina se inmoaie cu un pic de apa rece si se hidrateaza pe baie de abur. Se bate frisca si se adauga peste mascarpone. Se pune coaja si zeama de lamaie impreuna cu gelatina peste crema si se mai mixeaza putin Crema cu fructe de padure:
Fructele impreuna cu zaharul se mixeaza in blender. Gelatina se pune intr-un bol cu putina apa rece. Piureul de fructe se pune pe foc si se incalzeste putin. Gelatina se hidrateaza pe baie de apa. Se adauga gelatina peste piure si se raceste. Peste frisca batuta se adauge piureul si se mixeaza Asamblare: Blatul se taie in 3, se pune o foaie in tava in care s-a copt blatul. Se insiropeaza. Se pune crema de mascarpone. Se pune urmatoarea foaie de blat. Se pune crema de fructe. Se pune ultima foaie de blat Se decoreaza dupa preferinta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu