luni, 19 martie 2018

spritati cu crema si glazura



Acesti biscuiti au o aroma si un gust foarte bun. Se fac foarte usor si se termina rapid. Iata reteta lor
 Ingrediente
pentru
 2 lamai
500 gr faina
200 gr zahar pudra
100 gr unt /margarina
2 oua
1 praf de copt
un varf de cutit cu sare
2 pliculete cu zahar vanilinat
1 lingura coniac/rom
2 linguri lapte
Pentru crema:
35 gr faina
250 ml lapte
120 g zahar
70 gr unt + 130 gr unt
sucul de la 1 lamaie
1/4 lingurita coaja rasa de lamaie
1/2 lingurita esenta vanilie
Pentru glazura
1 ciocolata alba
2-3 linguri lapte
 Mod de pregatire
Biscuiti
Lămâile se spala si se dau pe razatoarea mica. Coaja se amesteca bine cu o lingura cu zahar pudra si se lasa pe farfurie. Stoarcem lamaile.  Cernem faina, adaugam untul, zaharul pudra ramas, sarea, zaharul vanilinat si ouale si amestecam 10 minute. Adaugam praful de copt, coniac, laptele, coaja si sucul de la lamai. Se amesteca totul pana cand rezulta un aluat potrivit de tare. Se acopera cu folie alimentara si se introduce la rece pentru 30 de minute. Se imparte aluatul in bucati si se modeleaza in betisoare. Ele se taie apoi in bucati lungi de circa 4 cm si li se da forma de spritati. ( eu am lasat aluatul un pic mai moale si am pus intr un cornet si am facut)
Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt. Punem biscuitii.  Preincalzim cuptorul la 180° si coacem pentru 25-30 minute.
Crema
amestecam faina cu lapte si zahar, apoi le fierbem pana devin o crema groasa, ca o budinca, apoi o luam de pe foc. Amestecam continuu cat fierbe pentru a nu se lipi, sau pentru a nu lasa sa se formeze cocoloase. Dupa ce se raceste o amestecam cu 70 gr unt. Lasam mixerul sa lucreze pana se omogenizeaza compozitia. Separat frecam 130 gr unt cu sucul de la 1 lamaie mare (daca vrem crema de lamaie), esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Amestecam apoi cremele intre ele, mixand pana compozitia devine omogena.
Glazura
Punem apa in cratita si deasupra punem un bol in care punem ciocolata cu laptele si lasam sa se topeasca .
Punem crema pe un biscuite si acoperim cu alt biscuite, apoi punem pana la jumătate in glazura de ciocolata. Se pastreaza in cutie cu capac.
Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu