vineri, 16 martie 2018

placinta cu branza si urda





Placinta sucita cu branza sarata si urda, cea mai buna , foarte gustoasa si de cate ori fac se termina foarte repede.
Ingrediente
Aluat:
300 gr de făină
1 ou
100 ml apă
drojdie cât o nucă
1/2 de linguriţă sare
un praf de zahăr
Umplutură:
 200 gr telemea de vacă sau de oaie
400 gr urda
1 ou
100 gr smântână
pentru uns foaia
ulei
Mod de preparare
Făina cernută se pun într-un vas adânc sau pe o planşetă.Se face o gaură în mijloc şi se toarnă amestecul de ou, drojdie, zahăr şi sare. 
Treptat făina este încorporată şi se adaugă apa şi se frământă bine timp de câteva minute. Lasam  pentru 30 de minute la loc cald.
Întindem o foaie subtire si ungem cu putin ulei
Amestecam branza de oaie cu urda, smantana si ou si punem pe foaia noastra , întindem bine pe toata foaia, rulam foaia.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si coacem placinta pentru 30 de minute.
Pofta buna




 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu