joi, 15 martie 2018

Pilaf cu pleurotus








Altă luna ,altă provocare. Provocare inițiată de Ștefania
Pentru provocarea "Week-end cu spor" initiata de Stefania care are acest blog https://www.stefyharnicutza.ro/
si gazduita in aceasta luna de doamna Iancu Lubita , care are acest blog
https://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.gr/
Aceasta luna doamna si  prietena noastra  ne provoacă la următoarele
Aluaturi
Post
Tarte
Iar că rețetă de suflet turtele copilăriei
Am ales sa fac și aceasta rețetă care este de post și tot aveam cumpărat pleurutos
Ingrediente
500 gr ciuperci pleurotus
1 ceapa
4-5 linguri ulei
1cana de orez cu bob rotund (eu am folosit orez brun)
sare,piper
Supa de leguma / de pui / sau apa
Mod de preparare
In cratita cu ulei se caleste ceapa taiata marunt,ciupercile taiate fasii,dupa ce s-au inmuiat se adauga 1lingurita cu sare, 4 cani cu apa sau supa de legume sau supa de pui,se lasa la fiert 20 minute  fara capac,se adauga apoi orezul spalat sub jet de apa rece, apoi se lasa la cuptor 30 minute (depinde de cuptor)sau pana scade si la suprafata a iesit uleiul; se scoate vasul din cuptor,se amesteca pentru a se omogeniza bine cu uleiul,se condimenteaza dupa gust,apoi se serveste cu muraturi sau salata de sezon
Mulțumesc pentru rețetă doamna Lubita

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu