marți, 27 martie 2018

Foietaj cu nectarine

Foietaj cu crema de migdale și nectarine
Un de desert ușor de facut și care este foarte gustos, este o idee pentru zilele cînd aveți musafiri.
Ingrediente
Crema de migdale
1/4 cana zahar
40 g de unt
1 ou
1/2 lingurita esenta de vanilie
1/2 cana migdale macinate fin
1 lingura faina
Umplutura
400 g de foietaj
1 kg de nectarine 
2 linguri de zahar
1/8 lingurita scortisoara
Ornare
Zahar pudra
Fructe
Mod de preparare
Se dezgheata foietajul, apoi se taie in dreptunghiuri de aprox 5X5 cm care vor fi baza prajiturelelor noastre.
Se amesteca cu mixerul ingredientele pentru crema de migdale, apoi se unge fiecare bucata de foietaj. Se dau la frigider 15 minute.
Nectarinele se pot folosi asha cum sunt sau se pot curata de coaja-in functie de cum le prefetati. Daca doriti sa le curatati de coaja procesul consta in a scufunda fiecare piersica 60 de secunde in apa fierbinte si apoi a o scufunda in apa rece. Nectarina  se va decoji astfel foarte usor.
Nectarinele se feliaza si apoi se amesteca cu zaharul si scortisoara.
Se aseaza nectarinele  pe foietajul uns cu crema de migdale, se presara zahar si se dau la cuptor 15-20 de minute, in functie de instructiunile de pe foietaj. Atentie la foietaj pentru a nu se arde.
Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu