vineri, 23 martie 2018

cozonac ciocolatos



















Cozonac foarte bun si cu multa ciocolata.
Pentru ca am schimbat faina am zis sa incerc aceasta reteta sa vedem cumm iese.
ingrediente
pentru cozonac
1 cana apa calduta (185 ml)
1 pliculet drojdie uscata (8 gr)
1/3 cana zahar (60 gr)
3 cani faina pentru cozonac (380 gr)
1/4 lingurita sare
50 gr unt
100 gr kouvertura ciocolata
1/4 cana cacao (30 gr) (optional eu nu am pus )
1 ou
Glazura
150 gr kouvertura ciocolata
1/2 cana smantana
Mod de preparare
cozonac
intr un bol punem apa , adaugam  drojdia uscata ,  1 lingura zahar si amestecam pana se dilueaza drojdia.
In alt bol amestecam restul de zahar, faina , sare si cacao pentru cei care vor sa o foloseasca.
Punem untul si ciocolata intr o craticioara si topim amestecând mereu sa nu se lipeasca.
Luam de pe foc adaugam oul si amestecm bine.
Framantam bine pana nu se mai lipeste de maini (cine vrea il punem in bolul de la mixer).  Facem aluatul ca o minge si acoperim cu un prosop si lasam sa creasca la loc calut 40 de minute, apoi punem pe masa si framantam usor sa scoatem aerul. Impartim aluatul in trei parti egale  si fiecare parte o facem ca un sul , apoi împletim. Ungem o tava cu unt si punem cozonacul, lasam sa creasca la loc cald pentru o ora. Preincalzim cuptorul la 180 de grade si coacem 40-50 de minute ..
Glazura
Punem smantana intr o craticioara si punem sa fiarba la foc mic punem si ciocolata si amestecam paa se topeste ciocolata. Luam de pe foc si lasam pana se raceste putin apoi o punem peste cozonac . Lasam deoparta cateva minute apoi taiem.
Sunt sigura ca il veti face mereu
Pofta buna

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu