marți, 27 martie 2018

colacei cu mascarpone si nuttela















Colaceii acestia au cucerit juriul la un concurs unde am participat
Ingrediente
500 gr faina de cozonac
100 gr margarina
125 gr zahar
2 oua
100 ml lapte caldut
1 pliculet drojdie uscata
coaja de portocala
3 vanilii
sare
200 gr crema mascarpone
100 gr nuttela
Mod de preparare
Amestecma crema mascarpone cu nuttela si lasam deoparte.
Punem faina in bol si amestecam cu sare, vanilie si coaj de portocala. Intr o craticioara topim zaharul cu margarina si adaugam peste faina. Diluam drojdia in lapte , batem ouale cu tel si le adaugam peste faina, adaugam si laptele cu drojdie. Framantam pana aluaul devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Lasam la loc cald 40 de minute. Apoi rupem 4 bucati egale. Doua le intindim bine si le ungem cu crema. Apoi rulam si facem ca un colacel.
Iar 2 bucati le intinem si taiem cu ajutorul unei farfurii si apoi taiem ca la cornulete .
Punem colacii si cornulete intr o tava unsa si lasam sa creasca o ora. Ungem cu ou si  punem in cuptorul preincalzit la 170 de grade si coacem 25-30 de minute.
Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu