joi, 22 martie 2018

Chec cu tahini

 









Cel mai bun chec facut pana acum , e de post și foarte bun
Ingrediente
Chec
400 Gr faina care creste singura
200 Gr zahar
300 Gr tahini (pasta de susan)
350 ml suc de portocale ( proaspăt)
Coajă rasa de la 2 portocale
Ulei și faina pentru uns tava
Glazura
200 Gr zahar pudra
3 Linguri apa sau suc de portocale
Mod de preparare
Chec
Intr un bol punem tahini, zahar și sucul de portocale și batem cu mixerul sau cu telul pentru 2-3 minute  până se topește zahărul și se omogenizează compoziția.
Adaugam treptat faina și amestecati până toată faina s a incorporat in compoziția de tahini.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade
Ungem o tava cu ulei și apoi presărăm faina , punem compoziția in tavă unsa și coacem pentru o ora la 180 de grade.
Lăsăm să se răcească 15 minute și întoarcem pe un platou.
Glazura
Intr un bol punem zahăr pudră cernut și apă sau suc de portocale și amestecati bine. Cu o lingura punem peste chec
Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu