joi, 29 martie 2018

Cartofi cu usturoi

Pentru zilele de post, serviți cu salate de legume sau murături, sunt chiar perfecți acești cartofi la cuptor cu usturoi și busuioc!
Ingrediente
6 cartofi roșii
1 căpățână usturoi
sare
piper
busuioc
pătrunjel verde
ulei de măsline
Mod de preparare
 Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert cu coajă, în apă cu sare.
Îi lăsăm să fiarbă cam 3/4 din timpul normal de fierbere, doar să se pătrundă ușor.
Apoi, îi scurgem de apă, îi trecem prin jet de apă rece și îi curățăm de coajă.
Îi crestăm cu cuțitul în felii mai groase, lăsând baza nepătrunsă de lama cuțitului, cam de 1 cm.
Îi așezăm într-o tavă unsă cu ulei de măsline..
Curățăm 3/4 din grăunții de usturoi și îi strivim.
Adăugăm puțină sare, ulei de măsline și condimente și facem un mujdei pe care îl diluăm cu puțină apă.
Cu acest mujdei ungem cartofii și printre felii și la exterior.
Presărăm și busuioc uscat, adăugăm și restul de grăunți de usturoi, necurățați și dăm tava la cuptor pentru 15-20 de minute, la 180 de grade.
Când îi scoatem din cuptor, îi presărăm cu pătrunjelul tocat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu