luni, 19 februarie 2018

Taramosalata


Am ales sa fac și aceasta rețetă pentru provocarea făcută de Alina (Virginia). Este un pic diferita de salata de icre a  noastră cea românească , este însă mai cremoasa și mai gustoasa.
Taramosalata (Salată grecească de icre). Aceasta salata se mananca in ziua de Katara Deftera ( inceputul postului) cu lagana si alte bunatati cum ar fi: caracatita, garides, masline, halva si ce a ramas de duminica.
Taramosalata (Salată grecească de icre)
Ingrediente
100 gr icre de peşte (albe sau roz)
Miez de la paine veche
200 ml ulei de măsline
3 lămâi
Lamaie pentru decor.
Mod de pregatire
Se pune miezul de paine la innmuiat toata noaptea. In bolul de la mixer punem icrele cu putin ulei si amestecam
Apoi se adaugă peste salată miezul de paine innmuiat, puţin câte puţin, uleiul şi zeama de lămâie, până ce salata de icre va avea o textura cremoasă. După ce terminaţi de preparat salata de icre, aceasta se va mai întări un pic. Salata grecească de icre se serveşte rece, ornată cu lamaie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu