miercuri, 21 februarie 2018

Taramosalata cu ceapa


 
Taramosalata (Salată grecească de icre). Aceasta salata se mananca in ziua de Katara Deftera ( inceputul postului) cu lagana si alte bunatati cum ar fi: caracatita, garides, masline, halva si ce a ramas de duminica.
Taramosalata (Salată grecească de icre)
Ingrediente
100 gr icre de peşte (rosii)
Miez de la paine veche
200 ml ulei de măsline
3 lămâi
Măsline
2 cele
Mod de pregatire
Se curata ceapa se spală și apoi se taie mărunt.
Se pune miezul de paine la innmuiat toata noaptea. In bolul de la mixer punem icrele cu putin ulei,ceapa tăiată marunt si amestecam
Apoi se adaugă peste salată miezul de paine innmuiat, puţin câte puţin, uleiul şi zeama de lămâie, până ce salata de icre va avea o textura cremoasă. După ce terminaţi de preparat salata de icre, aceasta se va mai întări un pic. Salata grecească de icre se serveşte rece, ornată cu masline

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu