miercuri, 14 februarie 2018

Pizza cu blat pufos












 
O pizza de casă cu blat pufos şi topping delicios de mozzarella și jambon. O reţetă pe care trebuie să o încerci!
Ingrediente
Pentru blat
1 linguriță sare
50 ml lapte călduţ
70 ml apă minerală
3-4 linguri ulei
500 gr făină
1 pliculeț de drojdie uscata
1 lingura zahar
Pentru topping
250 gr mozzarella
150 Gr Gouda sau caşcaval
100 gr parizer
150 Gr jambon
1 ou
Ketchup
Mod de preparare
Punem apa minerala, laptele , ulei, sare  ,zahărul și drojdia in bol și amestecați bine. Lăsăm 5 minute acoperit. Apoi adaugăm faina  și framantat bine .
Acoperim bolul și îl punem la loc cald pentru 45 de  minute. Apoi framantam pentru 5 minute și lasăm 10 minute , iar framantam pentru 5 minute și lăsăm iar 10 minute.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade
Tăiem parizer și jambon mărunt
Batem oul usor cu o furculița
Se unge cu ulei o tavă de aragaz, se întinde coca uniform ungem cu ketchup, apoi se aşază ingredientele pentru topping şi se bagă în cuptorul încins pentru 35 de minute . Această pizza de casă cu blat pufos se serveşte caldă, cu sos dulce sau picant.( Dacă apuca sa mai faceți sos , la noi a dispărut rapid)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu