luni, 12 februarie 2018

Grisine cu malai si caşcaval

 

Dacă ai poftă de o gustare, încearcă această rețetă simplă de grisine cu susan. Grisinele reprezintă o gustare grozavă de seară, de care te poți bucura cu diverse sosuri
Ingrediente
250 gr făină de porumb
70 ml apă
20 gr drojdie proaspătă
60 ml ulei de măsline
1 lingură zahăr
1 lingură sare
Cașcaval ras
sosuri (opţional) pentru servire
Mod de preparare
Amesteci făina, apa, drojdia, zahărul, sarea şi uleiul de măsline şi le transformi într-un aluat moale, folosind un mixer electric sau frământând, alternativ, cu mâna.
Rulezi aluatul în batoane subţiri pe suprafaţa de lucru. O bucată de aluat ar trebui să fie suficientă pentru a obţine 10 sau 15 grisine.
Peste grisine presari caşcaval ras. Ideal, poţi să rulezi grisinele prin caşcaval, astfel încât acestea să se lipească mai bine de aluat.
Pui grisinele într-o tavă de copt nu foarte adâncă, le acoperi şi le laşi să crească într-un loc călduros, timp de 20 de minute.
Între timp, încingi cuptorul la o temperatură cât mai mare. Dai grisinele la cuptorul preîncălzit, aproximativ 10 minute, până se rumenesc. Le laşi 10 minute să se răcească după ce le scoţi din cuptor. Serveşti cu diverse tipuri de sosuri, după preferinţe

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu