miercuri, 21 februarie 2018

creveti la gratar



Aduceți savoarea si aroma restaurantelor exotice la voi acasa. Pregatiti niste creveti la gratar deliciosi, in numai 3 pasi. Foarte buni si se faac repedeIngrediente:
creveti
ulei de masline
Mod de preparare

 Daca vreti creveti proaspeti, aveti grija sa nu aiba deloc aroma de peste si nici pete. Alegeti-i pe cei de marime medie.
Pentru o textura mai moale si un plus de savoare, crevetii nu trebuie curatati de pielita.
Spalati crevetii bine, apoi uscati-i cu prosoape de bucatarie.
Betisoarele de bambus se tin in apa in jur de 20 de minute, pentru a absorbi lichid si a nu lua foc pe gratar.
Se folosesc cate doua betisoare in paralel: unul se infige in partea mai mica a crevetilor, iar altul la cap. La final se pun crevetii intr-un vas plat, se toarna peste ei sos dupa preferinte sau se ung cu putin ulei de masline.
Se incinge bine gratarul. Dupa vreo 10 minute se curata cu o perie speciala si se unge cu ulei pentru a nu se prinde crevetii de el. Cand totul e gata, se pun betisoarele. Dupa 1-2 minute se iau de pe gratar. Daca sunt lasati mai mult timp, crevetii se intaresc. Sunt complet gatiti in momentul in care carnea din interior e alba. Pentru aceasta taiati unul cu ajutorul unui cutit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu