marți, 27 februarie 2018

biscuiti umpluti si glazurati


Biscuiți inima umpluți cu crema și glazurați cu ciocolata
Acești biscuiți cu crema si glazura de ciocolata sunt  o gustare delicioasă pentru cei mici şi pentru cei mari, iar reţeta nu e deloc grea.
Puțină răbdare necesita aceasta rețetă. Încerci şi tu?
Ingrediente
Pentru biscuiți
250 gr făină
1 ou
150 gr unt moale
75 gr zahăr
80 gr alune
1 lingurita bicarbonat
150 gr ciocolata de menaj 
Putina sare 
3  pliculețe zahar vanilat 
Pentru crema 
350 gr kouvertoura ciocolata 
1+1/4 cana smântână (35 % grasime) sau 250 ml 
Sucul de la o portocala
Coajă rasă de la 2 portocale 
Pentru glazura 
150 Gr kouvertoura ciocolata
Mod de preparare 
Biscuiți
Se amesteca faina, zaharul si bicarbonatul. Apoi se adauga untul, oul si alunele marunţite grosier. Adaugăm sarea si zaharul vanilat .
Se amesteca foarte bine totul, se aduna aluatul într-o bila care se înveleste în folie alimentara. Se da la rece pentru 10-20  minute.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade
Dupa acest timp întindem o foaie din aluat și decupam cu o forma inima, se pun în tava de copt tapetata cu hârtie de copt. Se dau la cuptor pentru 8 minute si se scot pe un grilaj pentru a se raci.
Crema 
Rupem ciocolata bucatele și o punem intr un bol.
Intr o crăticioară punem smântână și sucul de portocale și inclazim la foc mic pana da in clocot, atunci oprim focul și turnam aceasta compoziție peste ciocolata ruptă , amestecam bine până toată ciocolata este topita și devine o compoziție omogenă. Adaugăm și coaja rasa de portocala și amestecam. Acoperim bolul și punem la frigider pentru 2 ore pentru a se închega și să putem unge biscuiții. Luam jumătate din biscuiti și ungem cu crema și apoi lipim cu restul de biscuiți sa fie că un sandwich.
Glazura 
Topim ciocolata pe baie de aburi.
Luam fiecare sandwich de biscuiți și punem numai jumătate în glazura ( nu glazuram tot sandwich, pe jumătate ).
Pofta buna


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu