sâmbătă, 16 decembrie 2017

tarta oreo


Tartele cred că plac tuturor, se pot umple cu ce crema doriți, sau cu gem , sau cu nuttela , frișcă sau jeleu, sunt ușor de facut și încântă pe toată lumea de la mic la mare
Ingrediente
250 gr faina,
100 gr margarina,
100 gr zahar pudra,
1/2 lingurita bicarbonat,
1 lingura zeama de lamaie
200 ml apa,
sare
3 vanilii
Coajă de portocală
1 sticluță esență de rom
Pentru umplutura
200 Gr biscuiți oreo
250 Gr crema de brânză
1 lingura zahar pudra
Mod de preparare
Aluat
Margarina se pune in bucatele mici, intr-un bol, se adauga apa calduta, un varf de cutit sare, bicarbonatul stins în zeama de lamaie, zaharul si faina.
Se amesteca usor cu o spatula pana se omogenizeaza, adaugăm vanilia și coaja de lămâie, amestecam ușor și  apoi se framanta cu mana, 5 minute incontinuu. Aluatul nu este deloc lipicios, intrucat nu are incorporat deloc unt.
Vasul se acopera cu un prosop si se lasa la o ora, la temperatura camerei.
Se intinde o foaie pe masa de lucru, presarata cu faina sa nu se prinda.
Cand este gata aluatul se aseaza in tava de tarta unsa.
Preincalzim cuptorul la 180 și baga tava cu tarte pentru 20 de minute
Le lăsăm să se răcească.
Crema
Punem biscuiții in blender și amestecam bine. Îi punem mai apoi in bol , adaugăm crema de brânză și zahăr pudră și amestecam bine. Apoi punem crema in aluatul de tarta copt și răcit. Deasupra punem biscuiți fărâmați

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu