tarta cu nuca de cocos


E de post,  e ușor de făcut și e extrem de gustoasă. Bonus: poți să o decorezi cu ce fructe dorești, în funcție de preferințe sau de sezonul în care te afli. Desertul perfect pentru iubitorii de cocos și pentru cei care nu consumă lactate.
Tarta cu nuca de cocos
Pentru aluat
200 gr fulgi de cocos
40 gr făină de cocos (merge și cea normală, desigur)
130 gr (9 linguri) ulei de cocos nerafinat, la temperatura camerei
2 linguri zahăr
1 lingură zeamă de lămâie
1 praf de sare
Pentru umplutură
590 ml lapte de cocos (aproape 1 cutie și jumătate)
90 gr de zahăr tos
1 praf de sare
60 gr de amidon de porumb
Pentru decorat
400 g fructe - la alegere ( eu am pus cirese din dulceata)
Mod de preparare
 Preîncălzește cuptorul la treaptă mare și pregătește o tavă – de preferat din aceea cu pereți detașabili.
Pentru aluat
Combină ingredientele pentru aluat bine. Tapetează tava cu aluatul. Dă tava la cuptor 8-12 minute. Lasă apoi să se răcească de tot, apoi bagă în frigider.
Pentru umplutura
Într-o crăticioară mică, la foc mediu, combină 400 de ml de lapte de cocos cu zahărul și sarea, amestecând ocazional până când zahărul se dizolvă.
Amestecă restul de lapte de cocos cu amidonul până la omogenizare. Ia cratița de pe foc și toarnă înăuntru combinația de lapte de cocos cu amidon. Amestecă bine. După ce se omogenizează, pune totul la loc pe foc.
Micșorează flacăra și lasă să se facă, amestecând continuu timp de 1 minut. Nu lăsa pe foc după ce se îngroașă compoziția, se va strica structura amidonului și, implicit a umpluturii.
Dă de pe foc, adaugă vanilia și uleiul de cocos. Lasă să se răcească până atnge temperatura camerei și toarn-o apoi peste crusta de tartă din frigider.
Dă la frigider timp de o oră înainte să adaugi peste fructele.

Comentarii

Postări populare