sâmbătă, 16 decembrie 2017

supa de salata


Altă rețetă de la prietena noastră și membru în grup Daniela Maria Todea căruia îi mulțumim, poza și rețetă ii apartin
Ciorba de salata.
Ingrediente
3 fire de salata verde
4 catei de usturoi pisati
slanina taiata marunt
sare
1 galbenus de ou
250 smantana.
Mod de preparare
Salata verde se spala bine se taie sau se rupe cu mana se pune putina sare peste ea si se freaca bine bine pentru a iesi gustul acela amar. Intr-o cratita se pune slanina taiata marunt se lasa sa se rumeasca bine se pune usturoi si salata pe care o scurgem bine cu mainile. Amestecam si lasam la foc medium vrei 5 minute dupa care punem 2.5 litri de apa si lasam pe foc 30 minute depinde si cat de cruda este salata .Eu am avut o salata foarte cruda.  Intre timp galbenusul il amestecam cu smantana. Dupa ce salata a fiert se da deoparte si se lasa putin la racit. Se adauga smantana si sare dupa gust. Nu am pus sare de la inceput pentru a nu fii prea sarata din cauza la slanina. Pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu