marți, 19 decembrie 2017

semilune cu nuca


Rețeta de cornulete fragede cu nuca este cea mai simpla si mai rapida reteta cu care preparam cele mai fragede si gustoase cornulete, care pur si simplu se topesc in gura.
Reteta cornulete fragede cu nuca, o reteta veche , care nu trebuie sa lipseasca din retetarul nimanui.Ingrediente
2 oua
600 gr faina
100 gr zahăr
100 gr zahăr pudra vanilat
500 g unt cu 82% grăsime
250 gr nucă măcinată
un praf sare
1 plic praf de copt
zahăr pudră vanilat, pentru pudrat
apa de trandafiri
Mod de preparare
Untul moale, ținut la temperatura camerei se freacă cu un praf de sare, apoi cu zahărul amestecat cu zahărul pudra vanilat.
Se adaugă ouale și se omogenizează compoziția, apoi nuca macinată și din nou se omogenizează.
Urmează făina cernută împreună cu praful de copt și se frământă un aluat nisipos, care se lasă la odihnit cateva ore la rece, acoperit cu o folie alimentară.
După acest interval, se formează cornulețele în formă de potcoave, se așază în tava tapetată cu hârtie de copt și se coc pentru 15-20 de minute, la 180 de grade.
Se lasă putn sa se raceasca si apoi se stropesc cu apa de trandafiri  și se pudrează cu zahăr vanilat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu