luni, 18 decembrie 2017

prajitura cu cafea si nuca



O rețetă de la prietena noastră și membru în grup Simona Simona
Prajitura cu cafea si nuci(de post)
Ingrediente
440 ml cafea
450 gr faina,
300 gr zahar,
120 ml ulei,
1/2 lingurita  praf de copt,
200 g nuci prajite.
Glazura
200 gr zahar pudra,
30 ml cafea fierbinte
2 linguri ulei.
Mod de preparare
se prepara o cafea mai concentrata.( Adica 500 ml apa și 5 linguri de cafea )
Se amesteca cu zaharul, sa se topeasca. Dupa ce s-a racit, se adauga uleiul, faina si praful de copt si se mixeaza bine, miezul de nuca se taie bucati  si se amesteca cu aluatul. Se pune in tava unsa si tapetata (eu am folosit una rotunda,cu diametrul de 26 cm) se coace la 180 grade, cam 50 minute,pana se desprinde de pe margini. dupa ce s-a racit complet se bazează
Glazura
se amesteca zaharul cu uleiul si cu cafea, pe rand, ca sa iasa o glazura moale,dar nu lichida , se  intinde peste blat si deasupra se presara miez de nuca prajit, taiat bucati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu