luni, 18 decembrie 2017

prajitura bradut cu cafea











Un desert de post, cu aromă de cafea și miere, care se prepară ușor și nu necesită multe ingrediente, musafirii o vor adora
Aceasta rețetă o făcea bunica pentru zilele de duminica , căutăm în rețetarul pe care l am de la ea am găsit rețeta și am executat o rapid.
Dar să lăsăm vorba și să ne apucăm de treabă !!!!!
Ingrediente
120 ml ulei
250 ml cafea fiartă ( 400 ml apa + 4 linguri cafea)
2 linguri miere
1 linguriță bicarbonat de sodiu
500 gr făină albă
50 gr zahăr
1 vanilie sau vaniletta
1 praf de sare
nuci mărunțite, opțional
Glazura
3 linguri cafea fierbinte
200 Gr zahar pudra
2 linguri ulei
Mod de preparare
Punem in ibric apa și cafeaua și lăsăm să fiarbă
Încălzești cuptorul la 180 de grade. Lasam  cafeaua fiartă să se răcească 10 minute, o strecuram, apoi adaugam în ea zaharul și mierea, amestecam până se dizolvă complet. O turnam într-un bol și apoi adaugam ulei, făina, vanilia și nuca mărunțită, după gust. Amesteci cu un tel.
Torni aluatul într-o tavă de chec sau in forma de bradut , tava pe care ai uns o cu putina margarina. Dai la cuptor timp de 1 oră. Dacă se rumenește prea tare la suprafață, acoperi cu o folie de aluminiu. Scoatem prăjitură din cuptor și lăsăm să se raceasca.
Glazura
Amestecam cafeaua fierbinte cu zaharul și ulei până avem o glazura groasa . Punem glazura peste prajitura și apoi presărăm nuci tăiate.
Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu