marți, 19 decembrie 2017

pirojki cu crenvursti


Iti plac crenvurstii in aluat pe care ii poti cumpara de la covrigarii? Ii poti face si in casa! Ies mai pufosi, mai aromati si stii sigur cum sunt facuti. Sunt foarte buni și încântă pe toată lumea
Ingrediente
 240 ml lapte
1 lingurita drojdie uscata
2 linguri zahar
280 gr faina
50 gr unt
1/4 lingurita sare
Crenvurști mici
Ulei pentru prajit
Mod de preparare
Dizolvam drojdia in laptele caldut, impreuna cu zaharul si da-le deoparte 10 minute, pana ce drojdia se activeaza. Pune faina intr-un recipient incapator, fa o gaura in mijloc si toarna drojdia crescuta. Framantam aluatul, adaugand si untul topit pana ce devine foarte elastic, apoi lasa-l la crescut minim 1 ora. Dupa ce compozitia si-a dublat volumul, porneste cuptorul si imparte compozitia in 12 parti egale. Alungeste fiecare din cele 12 bucati de aluat, rulandu-le cu mainile pe masa.Infasoara aluatul in jurul crenvurstilor trecand cu aluatul peste fiecare din capete, pentru a preveni desfacerea lor. Lasa crenvurstii infasurati la crescut in tava, pana ce isi dubleaza volumul. Punem uleiul la încins in tigaie și apoi punem 3-4 pirojki și prăjim pe ambele părți. Scoatem apoi pe un platou in care am pus hârtie de bucătărie pentru a trage surplusul de ulei
Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu