luni, 18 decembrie 2017

paine pufoasa


Pâine pufoasă de casa, pentru că am primit multa faina , m am gândit să fac și aceasta pâine care noua ne place foarte mult
Ingrediente
4 căni făină
2 plicuri drojdie uscată
1 lingură sare
1 lingură zahăr
1 1/4  cană  apă caldă
1 albuș de ou bătut spumă cu 1 lingură de apă
1 lingură ulei de măsline
Mod de preparare
Amestecă într-un vas făina, drojdia, zahărul și sarea. Încorporează puțin câte puțin apa călduță și frământă până obții un aluat omogent, dar care nu se ține de mână. Dacă e prea tare, mai adaugă 1 lingură de apă. Frământă aluatul cel puțin 10 minute, după care unge-l cu ulei și lasă-l la crescut într-un loc cald până își dublează volumul. Împarte aluatul în trei și împletește pâinea.Mai lasă să crească 30 de minute în tăvi și ungem cu albușul de ou. Preincalzim cuptorul la 180 de grade , punem tavile la cuptor și lăsăm  până se rumenesc (25-30 de minute)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu