sâmbătă, 16 decembrie 2017

chifle japoneze


Buna ziua
Prietena noastră și membru în grup ne a dat o rețetă  de chifle (Daniela Maria Todea)
Chifle japoneze.
Ingrediente
700 gr faina
1 plic drojdie uscata
2 lingurite zahar
2 lingurite sare
60 gr unt topit si racit
Mod de preparare
400 ml lapte caldut .Intru-un castron punem faina zaharul sarea si drojdie. Amestecam bine dupa care adaugam laptele caldut impreuna cu untul. Se framanta bine se lasa la dospit 45 minute. Aluatul se rastoarna pe masa de lucru pe care am pus putin ulei. Se imparte in bucati dupa care se formeaza chiflele. Se pun in  tava se mai lasa la crescut 20 minute dupa care se ung  cu galbenus amestecat cu putin lapte se presara mac sau susan. Se da la cuptor la 180 pt 25 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu