joi, 14 decembrie 2017

chec cu ciocolata


Cînd ai pofta de ceva dulce care se face însă rapid aceasta este cea mai buna reteta
Ingrediente
   200 gr  unt
   250 gr zahar pudra
   350 gr faina
   6 oua
   nuci taiate marunt
   1 lingurita coaja portocala + coaja de lamaie
   1 praf de copt stins cu zeama de lamaie sau otet
Fulgi de ciocolata
Mod de preparare
Untul lasat la temperatura camerei se freaca ca o crema cu o lingura de lemn. Se bat ouale intregi cu 250 gr de zahar pudra, zaharul fiind adaugat lingura cu lingura. Turnam compozitia peste unt, putin cate putin, amestecand energic. Adaugam faina in ploaie, praful de copt stins, nucile prajite fulgii de ciocolata, mirodeniile. Ungem si tapetam cu faina o tava de marime mijlocie (ex. 30/10 cm) in care punem compozitia rezultata. Se lasa la cuptor cca. 50 minute pana se rumeneste.
Este un chec deosebit de gustos care rezista mai multe zile
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu