marți, 19 decembrie 2017

alba ca zapada







Albă ca Zapada reteta si pozele apartin prietenei noastre si membru in grup Rodica Florina Arsin
multumim
 Ingrediente :
2 oua
10 linguri ulei
10 linguri zahar
10 linguri lapte
1 linguriță rasă bicarbonat de sodiu
Zeama de la o jumătate de lămâie
Mod de preparare :
Se amesteca ingredientele menționate mai sus se adauga bicarbonatul stins cu zeama de la o jumătate de lămâie si se adaugă faina astfel încât sa se obțină un aluat maleabil nu vârtos.Se framanta putin pana ce compoziția nu se mai lipeste de maini si de suprafata de lucru.Se imparte in bile de marime potrivita,se intind pe rand bilele de aluat sub forma dreptunghiulara si se aseaza pe dosul unei tavi.Se da la cuptor pt coacere,se tin in cuptor pana devin usor aurii.
Crema:
400-500 ml lapte se amesteca cu 3 gălbenușuri 3-4 linguri  faina și 150-200 zahar si 2-3 esente lămâie plus coaja unei lămâi rasă foarte fin si mesteacăn energic pt a nu se forma cocoloase,se pune pe foc se fierbe,rezultatul final fiind o crema pufoasa si cremoasa cu gust divin de lamaie.Se lasa la racit si pe urma se amesteca cu un pachet de unt sau margarina. Se intinde crema pe foi inclusiv deasupra ornandu-se la sfârșit cu nuca de cocos.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu