luni, 23 octombrie 2017

placinta cu crema de vanilie





Ingrediente

1 pachet aluat de foietaj sau foietaj de casa ( gasiti reteta pe blog)
1 l lapte
1 cana faina
1 cana zahar tos
200 g unt
3 galbenusuri
2 plicuri zahar vanilat
coaja de la 1 lamaie
pentru decor.
zahar pudra vanilat
Mod de preparare
 Crema se face in felul urmator:amestecam galbenusurile cu un praf de sare. In laptele pus la fiert intr-o oala cu peretii grosi se adauga faina diluata tot cu lapte(luam putin inainte) si amestecat cu zaharul tos. Lasam sa fiarba amestecand incontinuu.Cand s-a ingrosat adaugam pe rand cele 3 galbenusuri si amstecam energic si cand se mai raceste adaugam si untul , cate putin.Punem aromele.
In tava unsa cu unt punem o foaie apoi crema si apoi iar foaie.
Preincalzim cuptorul la 200 de grade si punem tava in cuptor, coacem pentru 30 de minute.
 Dam la rece, pudram cu zahar pudra vanilat si servim

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu