Piept de pui gratar

Chiar şi la marile restaurante, un grătar din piept de pui este greu de preparat corect. De cele mai multe ori carnea va fi uscată şi tare, greu de mestecat. Iata paşii care trebuie urmaţi pentru a găti un piept de pui suculent, delicios.
Ingrediente
4 bucăți piept de pui
Ulei
Sare
Amestec de ierburi uscate
Usturoi
Coajă de lămâie
Mod de preparare
Puneţi mai întâi bucăţile de carne între două coli de hârtie cerată şi apoi bateţi carnea cu un ciocan special, pentru a deveni egală ca grosime. În acest fel carnea va fi mai fragedă şi se va rumeni uniform, evitând cazurile în care partea mai groasă rămâne nefăcută, iar cea subţire se arde,
Marinaţi apoi carnea, cu ulei de măsline, sare, piper, amestec de ierburi uscate, usturoi, coajă de lămâie. Puneţi carnea şi condimentele într-o pungă de plastic care poate fi sigilată. Nu folosiţi niciodată zeamă de lămâie, pentru că acizii vor întări şi usca toată carnea. După ce aţi pus toate condimentele dorite, sigilaţi punga de plastic şi scuturaţi bine conţinutul, pentru ca totul să se amestece foarte bine. Apoi lăsaţi punga în frigider, la marinat, cel puţin 4 ore. Cu cât o lăsaţi mai mult timp, cu atât va fi mai gustoasă în final.
Pregătiţi grătarul, ca să fie cât mai fierbinte şi rumeniţi carnea doar 2-3 minute pe fiecare parte. Nu o lăsaţi mai mult, pentru că altfel se va întări şi se va usca.

Comentarii

Postări populare